www.birthesblomster.dk

 • Øg font størrlesen
 • Standard font størrelse
 • Mindsk font størrelsen
vinafd 1

Ny Vin- og specialitets afdeling

Vi har opgraderet og udvidet vores sortiment i vin og specialiteter, så vi nu kan servicere og lave alt i gavebakker. Kig ind og bliv inspireret!

Vingaver køber du i vores online butik – klik her!

vinafd 2

vinafd 3

vinafd 4

8c-Arrangement-6-flasker. 

ASK øl inviterer til gilde i Valhal

INTERFLORA lancerer sin helt egen øl, ASK, fra Næstved Bryghus. Øllen er smags- og stilmæssigt inspireret af den nordiske mytologi. Fire smagsvarianter, der alle er brygget på urter fra den nordiske fauna. Der er lagt op til en ypperlig smagsoplevelse, der vil få enhver til at drømme, at man var til gilde i Valhal med Odin og de andre nordiske guder.

ask oel image

Øllen ASK er en ny storsatsning for blomsterkæmpen INTERFLORA. INTERFLORA går i ordets forstand ind og ligger arm med de helt store på det sagnomspundne ølmarked – de nordiske guder for hvem mjød var, hvad øl stadig er for danskerne til hverdag og fest.

ASK lanceres i fire smagsvarianter, JERNURT, STENURT, SALTURT og SARURT. Varianterne er nummereret som var det årgangsvine fra 1 til 4. De fire varianter er alle brygget på urter fra den nordiske fauna og har en alkoholprocent på mellem 5,2 og 7,1. Der er tale om en lager og tre forskellige aletyper.

Den nye øl ASK er produceret i samarbejde med Næstved Bryghus, og der er lagt op til feinschmeckeri, både hvad angår smags- og designoplevelsen.

Sommelier Alexander Bentsen er blandt de ypperste inden for smagning og kombination af øl, vin og mad. Han er tidligere verdensmester i denne disciplin og har været ansat på adskillige Michelin restauranter, blandt andre restaurant Clou. Alexander Bentsen har testet alle øl og sat ord på smagen. Han har også givet anbefaling til, hvordan ASK kombineres med forskellige retter, der vil få hver enkelt variant til at komme til sin smagsmæssige ret. ”Alle fire ASK varianter kan samlet set dække alle former for mad, appellerer til både kvinder og mænd og anledninger: Frokoster med rugbrød og pålæg, middagsretter omfattende kød, vildt samt fisk, desserter, ost og sågar asiatiske retter,” fortæller Alexander Bentsen.

Prisen for ASK øl er vejledende kr. 39,50 for 0,5 liter.

Den mørke flaske på har en illustration af et asketræ og fremtræder så smukt, at den vil være et aktiv og samtaleemne på ethvert veldækket bord. Flasken fortæller historien om, at Ask har vokset i Danmark i mere end 8000 år. I nordisk mytologi var asketræet kendt som livets træ, Yggdrasil, der var et af guden Odins mange tilnavne. Yggdrasil betyder ”den skrækkeliges” hest.


Mere om ASK ølvarianter:

Sagnet fra den nordiske mytologi fortæller, at træets krone, der altid var grøn, gik helt op til himlen, og dets tre rødder endte i tre forskellige verdener: Asgård, gudernes hjem, Jotunheimen, jætternes hjem og det underjordiske Hel. Under hver rod sprang en kilde frem. Når man drikker ASK, får man næsten fornemmelsen af, at ASK er tappet direkte fra disse saftige kilder.

540 ask no1 jaernurtASK JERNURT – øl nr. 1:

Type: Lager/pilsner, 7% alkohol, 0,5 l

Duften er syrlig salt med noter af blomme, brændeælder, en anelse brændt sukker eller mørk karamel, salturt, en anelse peberrod, humle og hav. Smagen er blomme, karamel, brændeælder, humle, en anelse citrus og slutter med jernurt.

Serveringsforslag:

 • Stegt havtaske med saltbagt selleri/selleripuré eller, hvis man vil prøve noget nyt – karamelliseret blomkålspuré, varme krydderier (kardemomme, kanel, nellike, allehånde), garneret med ingefær og strimler af jernurt eller en anelse revet peberrod.
 • Rispapirruller med stegt andebryst, yuzo eller lime, sprødt grønt, soya eller miso, ingefær og wasabi. I tillæg alle asiatiske retter med krydrede og syrlige toner.
 • Råmarinerede kammuslinger (lime, yuzo/grapesaft og salt), crumble af ristet rugbrød og varme krydderier (rivjern, rugbrød og krydderier), ærtespirer/ærter, crudité af rå æble og frisk blegselleri, evt. ingefærskum eller syltet ingefær.

535 ask no2 steenurtASK STENURT- øl nr. 2:

Type: Ale, 7,1% alkohol, 0,5 l

Duften er præget af daddel, sveske, kakao, brændt karamel, skovbund, skovmærke, rugbrød, havre, en anelse røget, kastanje, hassel og animalske noter.
Smagen er kraftig og let bitter af daddel, brændt karamel og skovmærke (mandelmasse, men bitter) malt og brændt karamel.

Serveringsforslag:

 • Confit de Canard med braiserede kastanjer, braiseret med espresso og lakridsrod (i 20-80 blanding og masser af sukker - 1/10 af væsken), grov kartoffelpuré eller -mos med tern af røget bacon/spæk.
 • Grillet bøf med fedt, stegeskorpe, bagt kartoffel med hvidløgssmør krydret med malt (mørk pulver), grillet piment pyntet med fint hakkede mandler.
 • Vildt serveret klassisk med kartofler, brun sovs, waldorfsalat og ribs/tyttebær.

515 ask no3 salturtASK SALTURT – øl nr. 3:

Type: Ale, 6,1% alkohol, 0,5 l

Duften er præget af malt, valnødder, salt/hav, kaffe, bitter mørk chokolade, kastanjer, lidt læder, engelsk lakrids og sveske.
Smagen er af mørk malt, sveske, en anelse humle (bittergrøn som et bøgeblad), en valnød eller bitter chokolade.

Serveringsforslag:

 • Braisserede svinekæber og oksespidsbryst, serveret med båndpasta, flødestuvede svampe (gerne morkler – ikke så mørke svampe - minimum markchampignon), krydret med ristede valnødder og/eller rugbrødscrumble. Når rugbrødet bliver for tørt til madpakken og ungerne, fryses det og rives på et rivejern, hvorefter det ristes i ovnen evt. med brun farin.
 • Coq au Vin.
 • Fars lidt for brankede stegte flæsk med kartofler og persillesovs.

505 ask no4 sarurtASK SARURT øl nr. 4:

Type: Ale, 5,2% alkohol, 30% sarurt tilsætning, 0,5 l

Duften starter med en let sødlig og salt tone af let røget rugbrød, skovmærke, mandel, humle og grøn papaja. Duften har i tillæg en note af havre birkesaft og terroir.
Smagen domineres af humle, havre, rug og slutter med skovmærke. En let bitter finish giver øllet et frisk pust, og får den til at virke forholdsvis læskende.

Serveringsforslag:

 • Olivenolie pocheret torsk med rosmarin, salvie og timian, med nye kartofler med skovmærke, alternativt persille og løvstikke.
 • Grillet fisk med forårsløg, koriander, og grøn papaya, serveret med kold, grøn mangosalat marineret i yuzo- og limesaft og krydret med chili.
 • Gammeldags grydestegt kylling med syltede agurker og brun sovs.